Var ska man cykla mountainbike på Kullaberg?  Vi börjar med reglerna 😉

VAR SKA MAN PARKERA? De flesta som cyklar parkerar uppe vid Himmelstorp. Från parkeringen är det därefter ganska lätt att hitta de finaste stigarna om man använder någon av GPX:erna nedan.

Hitta runt: För att hitta runt kan man rita in stigarna på karta, alt printa en av dessa kartor. Men många av de finaste stigarna är inte uppmärkta i verkligheten så vi rekommenderar användning av en gps eller app i smartphone.

GPS Klicka på ”Open i ViewRanger” på den sitgen du är intresserad av. Tryck sedan på ”menu” uppe till höger. Sedan ”Export GPX”. Filen du då får ned installerar du i din gps.

Appen ViewRanger Ladda ned appen till din telefon. Skapa ett gratis konto. Du behöver inte köpa extra kartor, de som medföljer fungerar fint. Klicka nedan på den stig du är intresserad av. Ladda in den med eller utan offlinekartor. Du behöver inte starta precis där starten är på filen. Starta där du vill och ta dig till stigen och följ den. Njut av stigarna! 😉 De av stigarna som är utmärkta i terrängen är markerade med Röd färg på södra sidan av Kullaberg från Mölle till Fyren, Blå från Arild på norra sidan till fyren. Gula stigar förbinder röda och blå, oftast i nord/sydlig riktning.  

TRAILS